Ualmindelige grunde til tandpine

29 august 2021
Lykke Holzmann Søby

Næsten halvdelen af voksne mennesker på over 30 år får på et tidspunkt tandkødsbetændelse. Problemet med tandkødsbetændelse er, at mange slet ikke er klar over, at de har det. Men hvis det ikke behandles, kan det føre til paradentose, der forårsager alvorlig smerte og følsomhed, eller endnu værre; kan føre til en byld! Det er en af ​​grundene til, at det er så vigtigt at se din tandlæge mindst en gang om året (helst hver 6. måned) for at sikre, at der ikke er tegn på tandkødsinfektion. Men der kan også være mange andre årsager til tandpine.

Bihulebetændelse

Det kan komme som en overraskelse, men det er ikke ualmindeligt, at betændte bihuler påvirker dine tænder. Rødderne på nogle af dine tænder er nemlig placeret ved dine bihuler. Hvis dine bihuler bliver betændte, kan trykket komprimere nerveenderne og forårsage smerter i tænder eller kæbe. Det er den eneste grund til, at din tandpine nogle gange, kan kræve en læge i stedet for en tandlæge, hvis bihulebetændelsen ikke forsvinder af sig selv.

Hvide tænder

Hvis du for nylig har brugt tandblegningsprodukter af enhver art, kan det være årsagen til din pludselige øgede følsomhed samt tandkødsirritation. Heldigvis er smerten som regel midlertidig og forsvinder af sig selv 1-3 dage efter, at du holder op med at bruge tandblegningsprodukterne. Du kan minimere følsomheden ved at bruge Sensodyne i en uge eller deromkring, før du bleger dine tænder.

Tandkødet trækker sig tilbage

Når vi bliver ældre, har vores tandkød en tendens til helt naturligt at trække sig tilbage. Efterhånden som tandkødslinjen aftager, begynder rødderne, de beskytter, at blive udsat, så de kan måske gøre ondt og der er større risiko for tandkødssygdomme og infektioner. Yderligere symptomer på dette omfatter dårlig ånde, sår i munden eller at tendens til at bløde oftere, når du børster tænder eller bruger tandtråd.

Besøg clemenstand.dk og lær mere om hvad der kan forårsage tandpine.

Flere Nyheder