Spar penge ved at ansætte en boligadvokat

25 October 2020
Lotte Hindsberg

Det kan umiddelbart virke dyrt at ansætte en boligadvokat til at hjælpe med køb af en ny bolig, men ofte vil advokaten tjene pengene ind igen flere gange i løbet af købsfasen. Det gælder både i fasen, hvor du kigger på forskellige boliger til når du har fundet drømmeboligen og du skal forhandle med sælger og til når aftalen er i hus og skødet skal underskrives.

Du kan se hvad det koster at få en eboligadvokat.dk til at råde og vejlede dig. Ofte er der forskellige muligheder fra at få advokaten til at hjælpe dig i alle faser eller til at han kigger købsaftalen igennem og sikre at tinglysningen foregår hurtigt og smertefrit. 

Den vigtige forhandling

Der kan være mange penge ved at lade en erfaren forhandler stå for at forhandle købsprisen på ens nye bolig. For det første ved advokaten, hvor det typisk er muligt at få et nedslag i prisen og for det andet arbejder han for at sikre dig den bedst mulige pris. Han har ikke følelser i klemme og er derfor ikke tilbøjelig til at bøje af, fordi man sidder og er forelsket i boligen og sidder og drømmer om det liv, der sammen med resten af familen skal leves i huset.

Har du selv lyst til at forhandle med sælger, så husk at få skrevet et forbehold ind i købskontrakten om at aftalen først er gyldig, såfremt din boligadvokat har godkendt den.

Tinglysningen

Tinglysningen er den sidste del af boligkøbet og en vigtig fase. For boligen er først købers når skødet er tinglyst. Det er købers bevis på at boligen er hans. I dag foregår tinglysningen digital og både køber og sælger underskriver med hver sit NemId. Det er ikke gratis at få skødet tinglyst. Køber betaler et fast gebyr, samt en promille af købsprisen. 

Flere Nyheder