Sådan undgår du at larme med dine højttalere

Vi kan sagtens forstå, at du er så glad for dine nye højttalere, specielt hvis det er nogle splinternye, du lige har erhvervet fra HiFi-Freaks.dk, der har noget af landets bedste sortiment overhovedet, når det angår kvalitetssikrede højttalere.

Desværre er funklende, skinnende nye højttalere ikke et carte blanche til, at man bare kan fyre op for dem med det samme og se, hvad de egentlig evner, selvom det er i praksis er det, de er skabt til.

Du kan bo under mange boligkonstellationer, hvor der kan være flere hundrede meter hen til nærmeste nabo, eller der er under et par meter til en anden beboer i dit hjem.

Måske er du heller ikke beslutningstageren i, hvad der skal købes hjem, så du aller nødigst har fået lov til at have et par gode højttalere på dit værelse, hvor det stadigvæk kribler i fingrene for at tænde højttalerne og slutte dem til anlægget for at se, hvad de rent faktisk kan præstere.

Så her kommer der nogle overordnede tips til, hvordan du holder dig gode venner med dine naboer, andre beboere og familiemedlemmer, så der ikke udbryder familie- eller nabokrig, hvor uropatruljen må rykke ud og bede dig om at skrue ned for anlægget med dets højttalere.

Således kan disse tips bruges i mange forskellige sammenhænge og er overordnede og ikke specifikke, så mange personer kan få gavn af dem.

Lad for det første værre med at bruge højttalerne på aparte tidspunkter såsom midt om natten, og specielt mellem hverdagene.

Det kan være, du bor under et boligselskab, hvor der er regler for, hvor højt og hvor længe man må støje.

Skal du partout bruge højttalerne til for eksempel at spille musik til en fest, så er det god kutyme at hænge sedler op og advare om det.

Bor du sammen med andre, så spørg lige først, om det er okay, at du larmer lidt.

Hvis muligheden er der, så brug høretelefoner i anlægget via højttalerne, så du stadig kan opleve den god lyd.

God fornøjelse med dine nye højttalere!

Anders Lundtang Hansen