Så er der serveret risotto

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Grundet navnet “Otto”, der er en del af denne rets navn, kan mange mennesker forledes til at tro, at der faktisk er tale om en stolt, dansk traditionsret, men her må vi skuffe.

Selvom risotto har været en del af det danske køkken i flere år, så er det faktisk en italiensk ret, der kom til landet dengang, vi havde en invasion med italienske retter og kultur såsom pizza, spaghetti, lasagne og vin.

Hvor mange af de ovennævnte retter nok giver konnotationer til grillbarer og lignende, så er det sjældent, man finder risotto som en del af menukortet på fastfood-steder.

Dog kan man sige, at Risotto har et lighedspunkt med de andre retter i den forstand, at retten er nem at lave og kan varieres i mange forskellige former.

Hoved-ingrediensen er – som du måske har gættet – ris, som man koger i bouillon og tilsætter blandt andet grøntsager og andet, som man ønsker i ens version af risotto.

Ud fra disse grundelementer har du måske lagt mærke til, at retten ikke er så “tung” som for eksempel andre kendte italienske retter, og det er på sin vis rigtigt nok, men det afhænger stadig af, hvad man vælger at putte i ens risotto.

Man kan jo lave en pizza af grov dej og grøntsager, og så kan man fylde den med kød og sovs indeholdende flere kalorier – og det samme gælder med en risotto.

Risotto er god at spise sammen med et glas hvidvin, og når der nu findes mange forskellige varianter af risotto – blandt andet en forårs-risotto, baconrisotto, vegetar-risotto og rigtig mange flere – vil vi her foreslå en risotto, der er forbedholdt de voksne.

For selvom man kan drikke hvidvin til ens risotto, så kan man også tilsætte hvidvin til ens risotto, man kan smage til efter smag og behag, og så kan det ende med at blive en ret, som børnene ikke er inviteret til.

Anders Lundtang Hansen