Reparere biler selv eller ikke?

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Specielt for mænd er det noget mandigt og selvhævdende ved at kunne klare tingene selv uden at spørge andre om hjælp, råd eller vejledning. Specielt med køretøjer hænger der, trods en udvikling af kønsrollerne i nyere tid, noget ærgærrigt sammen med selv at kunne reparere ens egen bil uden at skulle besøge mekanikeren.

Men er det nu altid en god idé at foretage reparationen selv?

Selvom statistikken viser, at de færreste uheld, der sker på vejene, er forårsaget af mekaniske problemer i køretøjet og mest sker af menneskelige fejl bag rattet, så kan det jo hænge sammen med, at det er eksperterne, der står for opsætningen, reparationen og synet af bilerne, der kører rundt på vejene.

Der er også stor forskel på, om du har købt en helt ny bil eller måske har købt en brugt via biltorvet, for teknologien har udviklet sig på ret så kort tid, så selvom du måske havde fået en fornemmelse for, hvordan al mekanikken virkede ved den sidste bil, du ejede, så er det langt fra sikkert, at du kan overføre denne viden til din næste bil i rækken.

Det handler selvfølgelig også om, hvor stort et omfang reparationen er. Hvis der blot er tale om at udskifte en forlygtepære, kan det da sagtens tænkes, at du ved at købe en ny og følge brugsvejledningen selv kan løse problemet, men hvis nu du skal have monteret en ny sidedør, er det tvivlsomt, at du selv kan gøre det.

Der er jo en grund til, at bilmekanikere er uddannede folk, og udover deres ekspertviden og erfaring så har de også det rette udstyr og et godt værksted til formålet, som de færreste almindelige mennesker har adgang til.

Du ønsker jo selv at komme sikkert hjem fra en køretur, og det samme ønsker dine nærmeste, så det er kun godt, hvis du overlader mekanikken til de professionelle, så du kun skal koncentrere dig om at køre bilen.

Anders Lundtang Hansen