Med en gulvslibning bliver dine gamle trægulve pæne igen

16 January 2022
Kamilla Sonne

editorial

Har dit trægulv set bedre dage? Det er helt naturligt, at ens gulve bliver slidt med tiden, uanset hvor godt man passer på dem.
Heldigvis er der ingen grund til at fortvivle, hvis dine trægulve er skæmmet af hakker, ridser og misfarvninger. Det er nemlig nemmere, end man lige skulle tro at få fjernet disse og skabt en flot overflade igen.

Og det kræver heldigvis ikke, at man skal lægge et helt nyt gulv.

I langt de fleste tilfælde kan det være nok med en gulvslibning. Det er en effektiv behandling, som gør, at dine gamle trægulve kommer til at se ud som nye igen for en brøkdel af prisen.

Hvis dine trægulve er begyndt at se slidte ud, kan du derfor med fordel læse mere om en gulvafslibning her.

image

Sådan foregår en gulvslibning

Som det ligger i ordet, betyder en gulvslibning, at man sliber gulvet. Med det rette udstyr kan man nøjes med at slibe de øverste og mest slidte mm af træet af.

På den måde får man en flot overflade igen, uden at det svækker gulvet noget særligt.

Derefter kan man behandle det nye, friske træ nedenunder det gamle med enten olie, lak eller sæbe. Hvad man vælger, kan have indflydelse på både vedligeholdelse og udseende.

Derfor er en gulvslibning også en god idé, hvis du ønsker en mørkere eller lysere tone af trægulv, ift. Hvad du har nu.

Kan man gøre det selv?

I princippet kan man godt udføre en gulvslibning selv. Men da det kræver det rette udstyr og en god teknik, er det ofte en bedre idé at hyre professionel hjælp til det.
Ellers kan det hurtigt blive en dyr affære, hvis man får gjort mere skade end gavn.

Heldigvis findes der mange professionelle, der er eksperter på området. Klik her for at læse mere og få et tilbud på din gulvslibning.

More articles