Livet kan være hårdt som selvstændig

Livet som selvstændig kan være enormt hårdt, og det er på ingen måde et arbejdsliv som er skabt for alle. Hvis din drøm af et arbejdsliv ser ud på følgende måder, så vil jeg ikke anbefale dig at blive selvstændig.

– At arbejde 37 timer om ugen

– At have fire faste ferieperioder om året

– At have faste frugt- og kageordninger 

Når du er selvstændig er du din egen chef, men du har derimod ikke det samme omfang af sikkerhed, som man har, når man er lønmodtager.

Administrative opgaver hos din virksomhed

Når du er selvstændig, så skal du selv kunne varetage alle typer af opgaver i din virksomhed. Du skal blandt andet både kunne håndtere økonomi- og bogholderidelen i virksomheden. Du skal kunne håndtere regler i forhold til skat og moms, som kan være være vanskeligt at holde styr på, hvis du ikke har råd til at ansætte en revisor. Derfor kan jeg varmt anbefale, at man benytter sig af de forskellige regnskabsportaler, som findes på nettet. Samtidig skal du også varetage de gængse kontoropgaver. Når man driver en enkeltmandsvirksomhed, og hvis du som virksomhedsejer ikke har råd til at ansætte en masse administrative medarbejdere, som kan løse disse opgaver, så vil jeg helt klart anbefale, at du melder dig til nogle kurser, hvor du selv kan lære at udføre disse administrative opgaver.

PR og kommunikation

Når du har fået styr på alle de administrative opgaver i virksomheden, så skal du også tænke over kommunikation og PR-delen i virksomheden. Du skal blandt andet have styr på det grafiske udtryk og virksomhedens visuelle identitet. I forhold til valg af hjemmeside, så vil jeg helt klart anbefale et simpelt onepage-design, hvor du har de mest nødvendige virksomhedsoplysninger som eksempelvis virksomhedens telefonnummer. I forhold til din virksomheds logo, der kan jeg varmt anbefale at undersøge logoshop.dk for at få lidt inspiration.

 

Didier Larsen