Kom ud af dit misbrug

03 January 2019
Troels Nielsen
Kom ud af dit misbrug

Det er ikke sjovt at være misbruger

Et menneske i problemer eller et menneske som føler sig presset, kan foretage mange irrationelle handlinger. Nogle vælger at dulme følelserne med alkohol, eller medicin. Og det er en farlig glidebane, for det kan føre personen ud på en vej, hvor det ikke er spor rart at opholde sig.

Og det er ikke blot ubehageligt for den pågældende person, det kan også nemt ramme familie, venner og alle andre, som har med personen at gøre.

Det er nok ikke fordi, at personen ønsker at være havnet i den situation. Højst sandsynligt er der snarere tale om nogle omstændigheder, som har presset personen ud i et misbrug. Det kan være alt lige fra traumer i barndommen til skilsmisse, stress eller noget helt andet.

Der skal hjælp til    

Du skal have hjælp, for at komme ud af dit misbrug. Det er sejt træk, men heldigvis er der hjælp at hente. Du kan nemlig kommer på et professionelt misbrugscenter.

Et godt sted at finde hjælpen er på Behandlingscenter STIEN, hvor de står klar med åbne arme. De forstår dit problem, de ved hvordan du har det, og de ved hvordan du kan komme videre i livet uden at være påvirket af alkohol eller medicin.

Udgangspunktet for behandlingen er Minnesota-modellen, hvor der arbejdes ud fra, at misbruget er en sygdom, hvis udvikling kan stoppes.

Der tages hensyn til den enkelte klient, som får sit eget behandlingsprogram under forløbet. Desuden er der hele tiden et tæt samarbejde med personens pårørende. 

På Behandlingscenter STIEN er det faglige niveau i top, og der er tilknyttet fast læge, sygeplejerske, psykiater samt et veluddannet behandlerteam.

Centeret ligger skønt i naturen mellem Vojens og Haderslev, og i området er der skov og søer et væld af hyggelige gangstier.

Og så er alle 16 værelser naturligvis eneværelser.

Få hjælp til at komme videre – det er aldrig for sent.

 

 

More articles