Hyggelige hussenge giver hulefornemmelse og tryghed

21 February 2023
Emilie Ann Jacobsen

En husseng er, hvad navnet antyder: En seng med et hus bygget oven på som en slags himmel. Det er typisk en enkel trækonstruktion, som det er muligt at se igennem, men hvor det alligevel giver en følelse at tryghed at ligge under den. Hvis dit barn elsker at bygge huler, er en husseng derfor et oplagt valg til ham eller hende. 

Udover at give barnet tryghed betyder det også, at sengen for eksempel kan bruges som en del af en leg. Når der er en konstruktion af tag over den, bliver det meget nemmere at forestille sig, at sengen er en hule eller et hus. Børneværelser er jo typisk både soveværelser og legeværelser. Derfor er det en god ide, at sengen har flere funktioner. 

Et af de steder, hvor du finder et stort udvalg af hussenge, er på webshoppen littlehugs.dk. De forhandler en række forskellige flotte og moderne børnemøbler. De er holdt i enkel skandinavisk stil, så de passer ind i de fleste hjem. Se mere her

hussenge

Husk at tænke praktikken ind i hussengen 

Når du køber en husseng, bør du ikke hovedkulds lade dig begejstre af en flot seng. Du skal sørge for at tænke praktikken ind i sengen. Det kan for eksempel være ved, at der er skuffer under den, hvor du kan opbevare sengetøj eller ekstra dyner og puder. Det kan også være ved at vælge en seng, hvor der er en sengehest, hvis dit barn tumler meget rundt om natten og derfor ellers vil falde ud af sengen. 

Har dit barn et lille værelse, kan det være smart at vælge en husseng, der også er en højseng. Dermed kan der være en legehule eller ekstra opbevaringplads nedenunder. Måske kan der endda være plads til en ekstra sengeplads, hvis barnet får venner på besøg, der skal overnatte der. 

More articles