Her er grundene til at tage et billigt lån

Nogle gange rækker økonomien ikke helt til det, man gerne vil

Mange kan nok blive enige om, at det er dødkedeligt at spare penge op. Især hvis man skal bruge mange af dem. Nogle gange kan det også tage helt urimeligt lang tid at få sparet sammen til det man drømmer om. Men så er det heldigt at man kan tage et lån.

Folk tager ofte lån til disse ting

Her er nogle af de ting, som folk i Danmark oftest låner penge til.

BoligÉn af de mest typiske ting at låne penge til er bolig. Mange danskere vælger at købe hus eller lejlighed, frem for at leje hos en udlejer. Men langt de færreste har råd til at betale for en bolig uden at låne penge af banken eller et realkreditinstitut. Ofte tager man et boliglån, der er stykket sammen af henholdsvis banklån og realkreditlån, og løbetiden vil som udgangspunkt være 30 år.

Bil: En anden ting, som folk hyppigt låner penge til er en bil. Her er der tale om langt lavere beløb end ved boligkøb, men det kan stadig være nok til at det er svært at få skrabet pengene sammen. Derfor er det meget populært at få bilkøbet finansieret af banken, og så afdrage løbende.

Renovering/istandsættelse: Ofte kan der også blive brug for ekstra midler når man skal i gang med at renovere eller istandsætte sin bolig. Især køkken og badeværelse er kendt for at være rum, som er meget dyre at renovere, og derfor skal der en slat penge til. I hvert fald hvis arbejdet skal gøres ordentligt.

Andet?: Foruden ovennævnte eksempler er der mange der låner penge til lige netop deres interesser. Det kan være du bare må eje et flygel. Eller en båd? Det kan jo i princippet være hvad som helst der gør, at du føler dig nødsaget til at låne penge til det.

Når du låner penge er det vigtigt at du tænker dig om, inden du sætter dig i gæld og det er vigtigt at du researcher og forsøger at finde et billigt lån. Se for eksempel her: https://ikanobank.dk/kampagnesider/billige-laan.

Mathias Nielsen