Flæskesteg – festmad til hverdag

19 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Flæskestegen er måske det danske køkkens ukronede konge. En vel tilberedt flæskesteg med sprød svær, serveret med brune og hvide kartofler, rødkål, surt og en dejlig fed flødesovs er indbegrebet af dansk hygge – især ved juletid. En flæskesteg er aromatisk og velsmagende, og faktisk et ganske mager og nærende stykke kød (fraset naturligvis den fede svær).

Samtidig er en flæskesteg, en kamsteg eller en ribbensteg til at betale uanset om du køber den i supermarkedet eller hos din lokale slagter. Og vælger du en flæskesteg fra et bæredygtigt landbrug med glade grise kan du være sikker på en ypperlig smags oplevelse af de helt store.

Flæskesteg – et hit blandt store og små

En anden stor fordel ved at servere flæskesteg er at både børn og voksne kan nyde den velsmagende ret. Langt de fleste børn elsker de sprøde svær, det møre kød, og det lækre tilbehør.

Således vil du sagtens kunne servere flæskesteg for hele familien året rundt – ikke kun til jul. Og da flæskesteg er en forholdsvis billig ret, kan du regne retten som en form for lavpris luksus.

Er det svært at tilberede en flæskesteg?

Mange mennesker afholder sig fra at lave flæskesteg fordi de er bange for at det går galt. Men faktisk er det slet ikke så svært at fremstille en dejlig mør flæskesteg med sprød svær som man måske skulle tro. Det hele kommer an på tilberednings metoden.

For at holde kødet mørt skal stegen placeres på en rist over en bradepande med vand – og for at gøre sværen sprød skal denne tilsættes rigelige med salt, som trækker væsken ud af den. Du kan eventuelt vælge at give stegen et par minutter på grill i slutningen af ovnstegningen således at sværen bliver ekstra gylden.

Du kan finde den fulde opskrift på flæskesteg hos Alletiders Kogebog på dk-kogebogen.dk

More articles