Få kompetent alkoholbehandling på et professionelt misbrugscenter

Misbrug af alkoholiske drikke – også kendt under betegnelsen alkoholisme – er et problem som desværre ikke er blevet mindre i omfang gennem de senere år. Flere og flere danskere falder i afhængigheds fælden – og når det gælder alkohol er dette særligt nemt.

I modsætning til hårde stoffer, hash eller receptpligtig medicin, er det nemlig utroligt nemt at skaffe alkohol i dagens Danmark. Det er blot et spørgsmål om at frekventere det lokale supermarked eller en dagligvare butik i nærheden. Her står alkohol i alle afskygninger i form af øl, vin og spiritus fri tilgængeligt på hylderne, og kan købes i ubegrænsede mængder af alle over atten år – femten år, hvis det ”kun” drejer sig om øl eller vin.

Det samme gælder kiosker og selv tank stationer, selv om alle vist kender til de uheldige følgevirkninger af at kombinere alkohol med motoriserede køretøjer. Samtidig fordrer vores fest kultur et vist alkohol indtag. Der bliver ikke løftet et øjenbryn, hvis en deltager til en fest bliver lige rigeligt besoffen. Tvært imod ses der en smule skævt til de, som takker nej til en sjus, en øl eller et glas vin.

Grib ind over for alkoholisme før det er for sent

Alt i alt er det nemt at oparbejde et misbrug af alkohol, uden at nogen rigtig opdager det. En af de evner, man som afhængig misbruger tillægger sig, er at holde misbruget skjult for omverdenen. Har du således mistanke om, at eksempelvis din kæreste eller din ægtefælle er ved at komme ud i – eller måske allerede befinder sig i – et afhængigheds betinget misbrug, bør du skride ind, inden det bliver værre. Du kan for eksempel i samarbejde med et misbrugscenter sørge for at få tilrettelagt et forløb bestående af afrusning, afvænning og alkoholbehandling.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien for at høre mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Astrid Pedersen