Derfor skal et batteri ikke ligge og flyde

30 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Derfor skal et batteri ikke ligge og flyde

Vi antager – ja, vi håber næsten – at du er blevet nærmest skældt ud med, at du altså skal huske, at batterier ikke skal smides ud sammen med meget andet skrald.

Det giver jo sig selv, synes vi, hvor man kan købe nye gode batterier, for det sker da hos batteribyen.dk, men når det kommer til bortskaffelsen, så er folk lemfældige med den slags.

Dette er der skrevet artikler om før, og det kan der ikke skrives nok om, men lad os bare for en god ordens skyld forklare, hvorfor batterier heller ikke skal blive liggende derhjemme, bare fordi du tvivler omkring, hvad man skal gøre med disse batterier, når der ikke er mere strøm på dem, eller de ikke kan lades mere op igen.

Opfindelsen af batterier var en banebrydende og epokegørende forandring for menneskeheden, der næsten bragte den ind i en helt ny tidsalder på linje med kontrollen af elektricitet og indlæggelse af kloakledninger.

Nu kunne vi skabe energi og indsætte det i elementer, som ikke skulle være koblet op med ledninger og generatorer af store arter.

Den slags bruger vi stadig den dag i dag, om man ser det brugt i alt fra almindelige biler til voksne mennesker eller de små legetøjsbiler til børn, der skal fjernkontrolleres.

Men et batteri er også sammensat af elementer, som ikke er sunde for naturen, det må vi bare sande, hvor praktiske de end er for menneskeheden.

Der er alt fra batterisyre til masser af plastik i det.

Så når et batteri får lov at ligge længe, så kan et gammel batteri ende med at sive batterisyren ud i naturen, og det sker både, om det ligger derhjemme eller ude sammen med det forkerte affald til sortering.

Derfor skal du både holde øje med de batterier, som du har derhjemme, der måske er ved at blive for gamle, og så dem, som du forsøger at finde ud af, hvordan de skal sorteres i affaldet.

More articles