Den smukke solitariering er den perfekte gave

13 October 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du er på udkig efter en gave til hende som du elsker, kan du overveje en solitairering. Et andet ord er prinsessering. En solitairering er en ring med en enkel sten i. Ideen er at man på et senere tidspunkt kan udskifte stenen med en større eller en ædelsten af bedre kvalitet. Begge muligheder er selvfølgelig også en mulighed. Ofte er det en diamant, der sidder i en solitairering

Den populære og mystiske diamant

Der er få ting der er omgivet af så meget mystik som en diamant. Diamanten kan bruges til mange andre ting end et smykke. De bruges blandt andet også i rummet og til at skære noget så uromantisk som vinduer og fliser. 

I en ring bruges der typisk en diamant på en størrelse på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanter på over 1 carat er store og meget sjældne. 

En carat vurderes ud fra de 4 C’er. Carat, Clarity, Colour og cut. På dansk størrelse, renhed, farve og slibning. 

En diamant vurderes blandt andet ud fra hvor ren den er. Den vurderes ud fra en skala hvid til gul, med hvis som det bedste. Og dog, en ren gul diamant er så sjældent, at den er yderst værdifuld. Der findes diamanter i mange forskellige farver. Der findes som udgangspunkt 5 om året. Der er diamanter i hvide, gule, blå, lyserøde, råde og sorte diamanter. En kendt farvet diamant er den blå hope diamant. Overtroen siger at den bringer sine ejere uheld. Flere ejere af diamanten er døde af ukendte årsager.

Mht. størrelse er de fleste diamanter under 1 carat. En diamant på over 1 carat er sjældent. Den største diamant blev fundet i Sydafrika i 1905 og var på over 3000 carat. Desværre mente man ikke at den kunne sælges, så den blev kløvet til 105 mindre diamanter. Den største Afrikas Stjerne er en dag en del af de engelske kronjuveler. 

Flere Nyheder