Boliginspiration – tips og tricks til personlig indretning

25 November 2020
Astrid Pedersen

Boligindretning er i høj grad en smagssag. Hvorledes man møblerer og på anden vis dekorerer sit hjem er en utroligt individuel affære som handler om hvad man godt kan lide – ikke hvad man har læst i et bolig magasin, eller hvad man har set andre gøre. En bolig bliver først til et hjem i det øjeblik man har sat sit eget personlige præg på den, og ikke når man har fyldt den op med dyre designer møbler og ditto decor.

Du har sikkert allerede oplevet at de hjem som tiltalter dig mest er indrettet med en blanding af nyt og gammelt, dyrt og billigt, og måske endda direkte modstridende stilarter. Ofte vil du i et ellers stilrent designer hjem finde en gammel kommode, en kitsch lænestol med slidte øreklapper eller et billigt og affældigt skrivebord fra beboerens kollegie tid.

Dette skyldes at visse møbler hænger sammen med minder – måske fordi vi har arvet dem, eller fordi de har fulgt os igennem hele vores barndom, ungdom og voksenliv. Og disse møbler skal selvfølgelig også have en plads i vores liv.

Husk dig selv, når du indretter dit hjem

Desværre begår mange den fejl at kassere alle møbler og samtlige stykker decor når boligen skal nyindrettes – til fordel for nøje sammensatte designer produkter. Det er selvfølgelig rigtig fristende at kopiere stilen fra et lækkert designer hjem, som man har set i et bolig magasin, én til én – og det er også det nemmeste.

Men du vil hurtigt opdage at dette faktisk ikke rigtig kan lade sig gøre. I hvert fald ikke hvis du ønsker at føle dig hjemme i din egen bolig. God indretning handler om at bevare visse holdepunkter, det være sig møbler, kunst eller måske en gammel lampe, som man er tryg ved, og som kan give boligen personlighed.

Du kan få flere tips til indretning af din bolig på inspirationsboblen.dk.

Flere Nyheder