Benyt kun autoriseret elektriker til elarbejde i dit hjem

11 December 2018
Astrid Pedersen
image

Ombygning eller renovering af din bolig kræver en del planlægning. Mange mennesker vælger derfor at benytte sig af firmaer, som tilbyder total entreprise løsninger, og lægger dermed hele ansvaret for den korrekte udførelse af diverse opgaver i hænderne på firmaet.

Hvis du selv ønsker at gennemføre dit byggeprojekt på egen hånd, skal du være opmærksom på, at visse former for håndværkere er påkrævet i forbindelse med særlige opgaver. For eksempel er det påbudt ved lov at benytte sig af en autoriseret vvs’er i forbindelse med arbejde, som vedrører eksempelvis afløb, kloakering, og gasførende ledninger. På samme måde skal du benytte en autoriseret elektriker eller el-installatør, når du skal have ændret på eksisterende elektriske installationer eller opført nye.

Hvorfor – og hvornår – skal jeg bruge en autoriseret elektriker?

Grunden hertil er rent sikkerheds hensyn – over for dig selv såvel som over for andre beboere i din ejendom, for eksempel din familie, eller naboer, over- og underboer. Det kan være direkte livsfarlig selv at fuske med de elektriske installationer i en ejendom. Skulle du slippe levende fra at udføre selve opgaven, kan du stadig have bragt andres liv i fare.

En mangelfuld eller fejlagtigt udført elektrisk installation kan medføre dødelige elektriske stød, eller brande i de elektriske installationer. Denne type brande kan sprede sig hurtigt i en hel ejendom, og er svære at slukke.

Find din elektriker på henrikfrost.dk

Derfor skal du, som noget af det første inden du planlægger dit byggeprojekt, kontakte en elektriker, som kan udføre disse opgaver forsvarligt. En dygtig og erfaren elektriker vil samtidig kunne give dig gode råd og vejledning vedrørende nyopførelser og hvorledes de elektriske installationer skal implementeres.

Hos elektrikerfirmaet Henrik Frost finder du autoriserede elektrikere og el-installatører, som kan hjælpe dig med alle opgaver relateret til el installationer i dit hjem. Læs mere på https://www.henrikfrost.dk/ 

Flere Nyheder