At bryde afhængighedens kæder: Få hjælp nu

12 October 2022
soes Svane

editorial

Afhængighed er et alvorligt problem, som millioner af mennesker står over for hver dag. Det kan være svært at bryde ud af afhængighedens lænker, men det er muligt.

Hvis du kæmper med afhængighed, skal du få hjælp nu. Der er mange ressourcer til rådighed for dig, og der er ingen skam i at søge hjælp. Afhængighed kan tage kontrol over dit liv, men du kan tage kontrollen tilbage ved at få hjælp.

Der findes mange forskellige former for afhængighed, men de har alle én ting til fælles: De kan overtage dit liv og ødelægge dine forhold, din karriere og dit helbred. Hvis du kæmper med afhængighed, skal du få hjælp nu. Der er mange ressourcer til rådighed for dig. Du behøver ikke at stå over for afhængighed alene.

Hvilken hjælp er der at hente?

Alt efter hvilken slags misbrug eller afhængighed du står overfor, er der forskellige typer hjælp at hente. En måde du kan få hjælp på, er ved at gå til lægen. En anden mulighed er, at lade dig indskrive hos et misbrugscenter. Her har du mulighed for hjælp døgnets 24 timer, eller du kan blot være der nogle timer. 

Misbrugscenter

Misbrugscenter

Et misbrugscenter er et center til behandling af misbrug. Her kan du få døgnbehandling, hvilket betyder at du i en periode bor på misbrugscenteret. Du kan også komme på misbrugscenter for at afruse, samt få anonym behandling. Hos et misbrugscenter står du ikke alene, og du bliver ikke blot efterladt. Du har nemlig mulighed for, at få efterbehandling, så du kan være helt sikker på, at du ikke vender tilbage til dit misbrug.

Pårørende

Det kan være svært som pårørende at vide, hvordan man skal agere og hjælpe en med et misbrug. Hos et misbrugscenter har du som pårørende også mulighed for at få hjælp. Nogle misbrugscentre tilbyder nemlig pårørende kursus, så de ved hvordan de skal håndtere misbruget. 

More articles